Den perfekta kladdkakan

Nu har jag avnjutit den godaste kladdkakan med en klick vispgrädde :)
Så nu laddar jag till kl 21 då "hela Sverige bakar" börjar.
Önskar jag hade mera tid att baka & laga mat, tro det eller ej....jag älskar att stå vid spisen.

Jag brukar ha den inne i 15 min
(ej varmluftsugn) även om den är väldigt kladdig inuti, när den kommer ut ur ugnen så drar den ihop sig & den blir perfekt kladdig :)

Kladdig kladdkaka

2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt


Steg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

- Häll ner smeten i en brödad form

- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.

- Låt svalna och servera med grädde eller glass




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0