"double-chocolate-chip" muffin.

Idag är Joline ledig från dagis & då brukar vi passa på att hitta på nått som hon vill, idag ville hon baka 😃


125 gram smör

1 ägg

2 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 dl socker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljsocker

4-5 msk kakao

150 gram choklad (jag tog mörk choklad + några bitar vit choklad men de blir jättebra även med bara en sort)


Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda mjöl, socker och resten av de torra ingredienserna i en bunke.
Rör om ordentligt.
Hacka chokladen grovt och blanda ner det i mjölblandningen.


Smält smöret
Tillsätt mjölken och ägget i smöret när det svalnat, rör om.
Vänd ner smörbladningen i den stora bunken med mjölblandningen.
Rör ej för hårt, då blir det kompakta muffins.


Fördela smeten i stora muffinsformar (brukar kallas amerikanska), det blir ca 6-8 stycken. Placera dem ev i en muffinsform.

Grädda muffinsen i ca 20 minuter, i 225 grader. Känn med sticka så att de är färdiga.

Låt svalna lite, och njut!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0